Izađi iz mraka i pokaži se!

Koliko puta su ti se dešavale situacija u kojima te neko ismijavao? Koliko puta su ti govorili da tvoje sposobnosti nisu zadovoljavajuće? Koliko puta su ti rekli da tvoji snovi nisu realni i da nećeš uspjeti? Koliko puta su bili upravu?

Tvoje djetinjstvo i uvjerenja koja nosiš iz tog perioda utiču na tvoj život i tvoje ponašanje. Sve rečenice koje su ti prenosili roditelji i tvoja bliža okolina su urezane u tvoju svijest. Sve tvoje nesigurnosti su posljedica tih uvjerenja.

Kada su ti govorili da se ne trebaš isticati, sumnja u vlastite sposobnosti je našla svoje mjesto u tvom životu.

Kada su ti govorili da tvoji snovi nisu realni, sumnja u vlastite snove i njihovo ostvarenje je našla mjesto u tvom životu.

Kada su ti govorili da je život borba i da ga trebaš ozbiljno shvatiti, tada su igra i maštanje napustili tvoj život.

U tim trenucima tvoja ličnost se počela pretvarati u neku drugu.

Sada, osjećaš da je neko drugi bolji od tebe?

Osjećaš da sve što radiš nije ništa posebno?

I pored svega toga, sigurno osjećaš da je vrijeme za promjenu. Osjećaš kako te to malo dijete zove da se vratiš i prisjetiš svojih snova. Da osvijestiš svoje sposobnosti i da shvatiš koliko ljubavi i snage imaš u sebi.

Spoji se ponovo sa sobom. Slušaj svoj unutrašnji glas koji ti govori da vrijediš i da možeš. Možeš sve što poželiš. Možeš i odustati ukoliko osjetiš da ne želiš ići tim putem. Ti se mijenjaš svaki dan. Rasteš svaki dan. 

U trenutku kada osjetiš strah znači da si na pravom putu i da trebaš nastaviti. Strah znači izlazak iz komfor zone i susret sa željama i snovima. Prihvatiti strah znači pomjeriti vlastite granice i krenuti ka najboljem dijelu sebe. I bitno je da znaš da je često jako teško pomjerati vlastite granice jer to znači mijenjanje ustaljenih obrazaca ponašanja i svakodnevnih navika. Ali ono što slijedi nakon toga je dokaz da je vrijedilo. Kada pogledaš sebe iz potpuno nove perspektive znat ćeš šta znači živjeti najbolju verzije sebe.

Šalji ljubav sebi svaki dan. Stani ispred ogledala i posmatraj tu divnu osobu koja se nalazi ispred tebe. Sigurna sam da ćeš vidjeti nešto posebno i jedinstveno. Jer ti i jesi posebna i jedinstvena osoba. Takva ne postoji nigdje na svijetu.

Iskoristi svoju jedinstvenost i svoj potencijal da napraviš nešto dobro u svom životu.

Samo ona osoba koja je pronašla ljubav prema sebi, može vratiti i vjeru u sebe i svoje sposobnosti.

Svim osobama koje su te povrijedile i koje smatraš krivcima za nešto loše što ti se dogodilo u životu, pošalji ljubav. Svaki dan im šalji ljubav i zahvalnost, jer su i oni radili najbolje što su znali.

I na taj način ti više neće biti bitno šta neko drugi misli, jer ćeš ti znati sve odgovore unutar sebe. Znat ćeš da negativni komentari od strane drugih ljudi najviše govore o njima, a ne o tebi. Živjet ćeš mir.

Izađi iz mraka. Zaslužuješ svjetlo, zaslužuješ sunce!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close